Gebouwen worden vandaag de dag steeds hoger en breder, en veel sneller gebouwd. Om deze steeds uitdagendere eisen voor installatieschema's aan te pakken, bieden we de snelste liftinstallatiemethode tot heden: ons revolutionaire systeem voor gerobotiseerde installatie, Schindler R.I.S.E.
Als technologieleider in innovatieve stedelijke oplossingen voor de slimme steden van morgen, hebben we het systeem voor gerobotiseerde liftinstallatie (Schindler R.I.S.E – Robotic Installation System for Elevators) ontwikkeld, dat geavanceerde automatisering combineert met lifttechnologie. Voor het eerst in de geschiedenis kan een robot installatiestappen autonoom uitvoeren met vele voordelen, waaronder de veilige en hoogkwalitatieve installatie van liften.
Ons Schindler R.I.S.E-systeem kan een verdieping veel sneller afwerken – het boren en vastzetten van de ankerbouten vereist voor schachtdeuren – dan conventionele installatiemethoden. Een camera wordt gemonteerd op het platform om weergave op afstand mogelijk te maken, maar het systeem werkt onafhankelijk en er is geen bestuurder vereist. Na installatie in de liftschacht werkt het autonome Schindler R.I.S.E rond de klok tot alle ankerbouten zijn aangebracht. Voor kwaliteitscontrole en ondersteuning blijft een Schindler R.I.S.E-bediener ter plekke tijdens de installatie.
Met Schindler R.I.S.E hoeft het installatieteam zich niet langer zorgen te maken over fysiek veeleisende, repetitieve en tijdrovende taken, zoals het boren en vastzetten van ankerbouten, waardoor de veiligheid in een belastende werkomgeving wordt verhoogd.
Schindler R.I.S.E vult andere digitaliseringsoplossingen aan in de hoogbouwsector, zoals Building Information Modeling (BIM). Met Schindler R.I.S.E kan de robot rechtstreeks gegevens ontvangen van het digitale bouwmodel. Dit zorgt ervoor dat de bouten nauwkeurig worden aangebracht volgens de indeling en er niet langer behoefte is aan handmatige en foutgevoelige gegevensoverdracht aan constructiewerkers. Informatie en gegevens van elke stap van de installatie worden vastgelegd en automatisch uitgewisseld in het digitale model van het gebouw om later te worden geraadpleegd in de constructie- en onderhoudsfasen van het project.
We vormen de bouwplaatsen van de toekomst, samen met onze klanten. In onze onderzoeksovereenkomst met de Council of Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) onderzoeken we hoe gerobotiseerde technologie, zoals Schindler R.I.S.E, een positieve impact kan hebben op het constructieproces van hoge gebouwen om de kwaliteit en snelheid van de constructie te verbeteren met behoud van veiligheid op de bouwplaats.
We zijn trots op ons erfgoed als voorloper op het gebied van lifttechnologie met een lange traditie voor het ontwikkelen van innovatieve mobiliteitsoplossingen.
We zijn trots om dit innovatief gerobotiseerd systeem te introduceren, dat een nieuw niveau van werkveiligheid biedt en de kwaliteit helpt te verbeteren. Dit is een ander voorbeeld van de inzet van Schindler om de meest geavanceerde digitale en stedelijke mobiliteitsoplossingen te leveren om de slimme steden van de toekomst te vormen.
Karl-Heinz Bauer, Chief Technology Officer, Schindler Group
*CTBUH is een non-profitorganisatie die de uitwisseling van kennis over hoge gebouwen bevordert.